OUR STORY

Hats over Heels is een accessoire label voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Het label bestaat uit handgebreide mutsjes (Hats) en zal later worden uitgebreid met sokjes en maillots (Heels).

Hoe Hats over Heels is ontstaan

In 2012 kwam onze piloot aangevlogen! En het idee om mutsen te laten breien voor pasgeboren babies. Wat begon als een avontuur voor de allerkleinsten is inmiddels gegroeid naar een kinderlabel tot 8 jaar.

We groeien met onze kinderen mee en bedenken steeds weer nieuwe ontwerpen vanuit hun belevingswereld. Het is hierdoor een vrolijke beleving! Door de maskers, die standaard bij de mutsen worden geleverd, kunnen kinderen zich even terug trekken in hun fantasiewereld. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met de wensen van hun ouders; de mutsen zijn functioneel, ze zijn gevoerd met zacht fleece, we werken met hoogwaardige kwaliteitswol en we maken gebruik van warme, neutrale kleuren wat gemakkelijk te combineren is met haast elke winterjas. Het masker is afneembaar waardoor je, op rustige winterdagen, ook nog een mooie, tijdloze muts overhoudt.

Alle collecties van Hats over Heels worden met zorg, veel liefde en met oog voor mens en milieu bedacht en neergezet. Wij werken nauw samen met lokale brei ateliers in Nepal en in Peru en maken gebruik van natuurvriendelijke wol. Door de collectie op een voor ons zo duurzaam mogelijke manier te produceren willen wij graag ons steentje bijdragen aan een pure en eerlijke handel.

Sustainable knits

De natuurvriendelijke materialen die wij gebruiken zijn heerlijk zacht, van hoogwaardige kwaliteit en voor het verfproces van het garen zijn geen schadelijke stoffen gebruikt. Een deel van het garen is zelfs helemaal niet geverfd en de kleuren hiervan behoren tot de natuurlijke tinten van de wol. De prachtige grijs gemeleerde lontwol en het Baby Alpaca garen zijn hier voorbeelden van.

Wij, bij Hats over Heels, zijn dol op wol! We werken dan ook uitsluitend met pure Merino en Alpaca wol. Wol heeft als mooie eigenschap dat het een natuurlijke vezel is en omdat het een slijtvaste vezel is, is het duurzaam en kan een kledingstuk of muts wel jarenlang mee. Merino wol heeft een heel fijne structuur en is hierdoor zacht. Door de fijne dunne haren kriebelt merinowol nauwelijks. Baby Alpaca heeft als duurzame eigenschap dat het lanoline vrij is en het is afkomstig van de eerste schering van de Alpaca en dus super zacht!.

Omdat wij het verhaal achter onze producten net zo belangrijk vinden als het product zelf, worden onze collecties onder Fair trade omstandigheden geproduceerd. Wij werken nauw samen met lokale brei ateliers in Nepal en Peru.

Alle producten worden met de hand voor ons gemaakt. De breisters ontvangen hier een eerlijk loon voor dat een stuk hoger ligt dan het minimumloon in die landen. Breisters komen samen in het atelier om te werken maar ook kunnen zij vanuit huis werken terwijl ze voor de kinderen zorgen.

Op deze manier kunnen ze hun gezinnen onderhouden en hun kinderen een betere toekomst bieden. Onze leverancier ziet er streng op toe dat de arbeidsomstandigheden optimaal zijn voor de breisters. Verder worden regels en wetten streng nageleefd. De ateliers worden regelmatig bezocht en er wordt veel persoonlijke begeleiding geboden om zo een optimale kwaliteit te kunnen garanderen. Dit voor zowel onze producten als voor de werkomstandigheden van de makers ervan.

Hoe de naam tot stand kwam

Waarom de naam ‘Hats over Heels’? Je kent vast de uitdrukking: Head over heels! Je raakt hoteldebotel verliefd op iets of iemand. Wij hopen dat je hetzelfde gevoel krijgt bij het zien van onze mutsen oftewel bij het zien van de ‘hats’ van Hats over Heels!

Have fun, Isabelle & Team Hats over Heels