Persbericht Hats over Heels

Lancering: Hats over Heels | Je herkent de mutsjes met vilten bril misschien nog wel van het merk ‘Lullaby Road’, wat is gestopt per 1 januari 2018. Het zal nu worden voortgezet onder de naam ‘Hats over Heels’. Waarom? Het is een nieuw begin, voor een grotere leeftijdscategorie (0-­‐8 jaar) & gericht op moeders die willen ‘twinnen’ met hun dochters. Het label bestaat uit mutsjes (Hats) en zal later worden uitgebreid met sokjes en maillots (Heels).

Collectie: AW18 The Nomads of Oz | We verplaatsen ons graag in de belevingswereld van kinderen. Hiervoor hebben we ons, voor de eerste wintercollectie, laten inspireren door de Wizard of Oz. Waar Dorothy wordt weggeblazen door een tornado naar een fantasiewereld, waar zij nieuwe vrienden ontmoet. Samen gaan ze op pad en iedere nieuwe ontmoeting zorgt voor nieuwe avonturen. Deze collectie gaat over ‘The Nomads of Oz’; reizende kinderen, Nomaden, die je meenemen op avontuur. Eerst door het bos waar leeuwen en giraffen tot leven komen. Samen vervoeren ze je naar hogere sferen. Kinderen uit de toekomst, die je meenemen naar een wollige wereld, letterlijk met je hoofd in de wolken. Heerlijk even wegdromen, samen, met elkaar, in je eigen fantasiewereld. Mutsen gaan van 0-­‐8 jaar en de romantische ‘Crane Turban’ hebben we ook voor de moeders toegevoegd. Prijzen varieren tussen 29,95 euro tot 39,95 euro.

Kenmerken mutsen | De mutsen worden gekenmerkt door een vilten bril of masker. Als ze klein zijn kun je kiezen voor een ‘gesloten’ brilletje maar zodra ze ouder worden, vanaf 2 jaar is het leuk om hiermee te spelen en hebben we er een masker van gemaakt. En het werkt! Zodra het (bv leeuwen) masker op wordt gezet verplaatsen kinderen zich binnen 1 seconde in dit dier en willen ze de muts niet meer afzetten. De bril kan er ook worden afgehaald zodat je een mooie, tijdloze muts hebt.

Samenwerking: Noeser | We zijn dat trots dat we verscheidene mutsen voor het merk Noeser mochten ontwerpen. Voor het thema ‘Australie’ zijn de Kangaroo en de Wombat inspiratiebronnen geweest. Het is een Kangaroo muts met een afneembaar brilletje geworden, een Wombat bivakmuts en een romantische ‘Turban’ voor de dametjes. Prijzen liggen tussen 29,95 en 38,95 euro.

Materiaal: Merino wol & Alpaca wol | Alle mutsen zijn gemaakt van pure wol; de mutsen uit Nepal worden gemaakt van 100% Merino wol en de mutsen uit Peru van 100% Baby Alpaca. Ondanks dat de mutsjes natuurvriendelijk worden ingeverfd met oog voor mens en milieu en met zo min mogelijk chemische stoffen, zijn de mutsen extra gevoerd. De voering is gemaakt van gerecycled plastic.

Sustainable knitwear: Fair Trade | We willen kinderen en ouders blij maken met de mutsjes maar zeker ook de breisters en de mensen die zich bezig houden met de productie van het product. Aan de voor-­‐ en aan de achterkant een mooi verhaal, dat is het streven. Wij hebben daarom gekozen om samen te werken met lokale brei ateliers in Nepal en in Peru. De breisters werken onder Fair Trade omstandigheden. Zij verdienen een hoger loon dan dat gebruikelijk is in het land en zij komen samen om te breien wat een sociale functie met zich meebrengt.

Het verhaal achter het merk | De mutsen mogen vooral heel leuk zijn; kinderen en ouders moeten hier blij van worden! Ze zijn daarom enerzijds bedacht vanuit de beleving van een kind; het moet leuk zijn om te dragen. En anderszijds vanuit de ouder; het moet leuk zijn om naar te kijken. Daarnaast vinden wij het prachtig om ons steentje bij te dragen aan een duurzame productie. Niet alleen de consument wordt blij van de mutsen, maar ook de breisters in Nepal en in Peru.

Voor meer informatie:

Isabelle van der Putten
(+31) 06 411 955 06
[email protected]
www.hatsoverheels.com